Een van de veel toegepaste verbindingstechniek is het lassen. Het ziet er vaak gemakkelijk uit maar dat is gezichtsbedrog. Lassen gaat samen met complexe eisen, machines en voorschriften. Voorschriften en normen, nationaal en internationaal. Er zijn in de loop der jaren veel meer mogelijkheden ontstaan m.b.t. het lassen. Modernere lasapparaten met meer mogelijkheden.
Een veel uitgesproken gezegde m.b.t. lassen: “de beste las is geen las “. Vanwaar deze typische uitspraak? Welnu lassen veroorzaakt veel bijkomstige ongunstige zaken zoals:
Binnen Europa en daarbuiten zijn strikte normen m.b.t. lasverbindingen. Enkel voorbeelden waarbij meer komt “kijken“ dan zomaar even aan elkaar lassen:
Ik ben op lasgebied een gecertificeerde IWS-er (International Welding Specialist). En heb een ruime laservaring van ongeveer 50 jaar.
Na overleg met het bedrijf wordt er gekeken om hoeveel personen het gaat en over welk lasproces dat het gaat. Het oefenmateriaal, en benodigde apparatuur wordt door het bedrijf verzorgt.
Uiteraard wordt er ook gekeken naar de veiligheidsonderwerpen die van belang zijn voor het lastraject. Denk aan:
Technisch Adviesbureau is in staat om met verschillende lasprocessen tegelijkertijd een cursus te verzorgen.
Technisch Adviesbureau werkt al jaren samen met het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek).
Ongeveer 6 – 8 weken voor het einde van de lastraject zal Technisch Adviesbeau Kemtech het lasexamen aanvragen. Er wordt een NIL lasexaminator aangewezen door het NIL nadat het NIL het examen heeft ingepland.
De lasdiploma's zullen overhandigd worden na ondertekening van deelnemer en Technisch Adviesbureau Kemtech aan de deelnemers van de lascursus na het behalen van een positief resultaat
Dit behoort ook tot de mogelijkheden.
In de materiaalsoorten:
In niveau 1 t/m 4.
In de materiaalsoorten:
In niveau 1 t/m 4.
In de materiaalsoort:
In niveau 1 t/m 4.
In de materiaalsoort:
In niveau 1 t/m 2.
Voor het niveau 1 en 2 is de theorie niet verplicht, en hoeven dit dus ok niet te doen. Bij een positief lasresultaat ontvangen de lascursisten een NIL praktijkverklaring.
Voor niveau 3 en 4 is het theoretisch gedeelte wel verplicht.
Dit zal in samenspraak met de opdrachtgever, deelnemers en cursusleider besproken worden.
Aanvangstijden en dag(en) worden in overleg met opdrachtgever en cursusleider besproken.
Intern bij u in het bedrijf.
Maximaal 10 deelnemers.
Heb je interesse om deze opleiding te volgen?
Voor al je vragen voer deze opleiding kun je contact opnemen met:
Henk Kempees
info@cursussenvoortechniek.nl